Europese Centrale Bank

Europese Centrale Bank wil dat de Facebook cryptomunt Libra snel gereguleerd wordt

Laatst bijgewerkt: 8 juli 2019
Leestijd: 1 minuut, 10 seconden

Drie weken geleden kwam Facebook met het nieuws dat ze in 2020 met een nieuwe cryptomunt genaamd libra komen.  Het bedrijf wil met deze munt een nieuwe manier van betalen opzetten. De libra zou een cryptomunt moeten worden die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. Sinds dit nieuws hebben veel financiële instanties al hun zorgen over de nieuwe manier van betalen geuit. Nu zegt ook bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) Benoît Cœuré dat de dienst snel gereguleerd zal moeten worden.

Cœuré zegt dat het gevaarlijk kan zijn wanneer nieuwe financiële diensten zich ontwikkelen terwijl de regelgeving nog niet zo ver is. Hij zegt dat de bank er snel achteraan zal moeten en noemt het een goede wake-up call regelgevers en autoriteiten om hun aanpak te verscherpen.

Meer zorgen over libra

Het bestuurslid van de Europse Centrale Bank is niet de enige die zich zorgen maakt over de libra, ook de Amerikaanse senaat heeft Facebook ter verantwoording geroepen. Zij willen onder andere horen hoe er om zal worden gegaan met de data die door de dienst verzameld zal worden. Facebook heeft inmiddels al toegezegd dat zij voor de senaat zullen komen verklaren.

Er zijn in de afgelopen weken veel vraagtekens gezet bij de plannen voor de libra. De verklaring van Facebook en verder onderzoek zullen moeten uitwijzen of de libra een veilig en handig alternatief betaalmiddel zal zijn of niet.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen