China beursfoto

China is van plan binnenlandse bitcoinbeurzen te sluiten

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 9 seconden

Volgens The Wall Street Journal zijn Chinese autoriteiten van plan om binnenlandse bitcoinbeurzen te sluiten. De centrale bank zou instructies aan het opstellen zijn, waarin staat dat Chinese platformen geen mogelijkheid voor het verhandelen van cryptocurrency meer mogen aanbieden. Sinds begin 2017 onderzoekt de Chinese overheid de binnenlandse markt voor cryptocurrencies.

Initial Coin Offerings (ICO) al illegaal verklaard

In afwachting van het verbieden van hele handelsdiensten in bitcoins, heeft de Chinese overheid ICO’s al wel verboden. Met een ICO kunnen startende bedrijven kapitaal krijgen van investeerders, zonder tussenkomst van de bank. In ruil voor een donatie aan het bedrijf, ontvangt de belegger een cryptomunt, in de hoop dat die sterk in waarde gaat stijgen. De Chinese centrale bank vermoedt echter dat hier een hoop illegale zaken mee gemoeid gaan.

Bedreiging voor de financiële stabiliteit

Omdat de cryptomunten sterk in waarde schommelen en ze gevoelig zijn voor criminaliteit, ziet China ze als bedreiging voor de financiële stabiliteit. Door de centrale bank en de Cyberspace Administration of China werden verschillende opties overwogen, maar uiteindelijk wordt als beste oplossing gezien om de beurzen te sluiten. Dit is echter lastig, omdat veel van de beursactiviteiten ondergronds plaatsvinden. Huobi en BTCC zijn de grootste Chinese beurzen voor cryptocurrency. Zij zeiden afgelopen weekend dat ze nog geen verzoek om te sluiten binnen hebben gekregen.

China staat bekend om zijn censuur en blokkade van diverse internetdiensten en VPN diensten.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past