Drugs op toetsenbord

Arrestaties bij postorderbedrijf voor drugs op dark web

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

In Amsterdam en Werkendam hebben dinsdag arrestaties plaatsgevonden van drie mannen en een vrouw die een postorderbedrijf voor drugs runden op het dark web. Het viertal wordt ervan verdacht pakketten met drugs als lsd en xtc over de hele wereld te hebben verzonden. Vandaag worden ze voorgeleid voor de rechter-commissaris in Rotterdam.

Op heterdaad betrapt

Er werden dinsdag vijf woningen en een kantoor in Amsterdam doorzocht, en een woning met loods in Werkendam. In Amsterdam werden drie verdachten op heterdaad betrapt, omdat ze nog met hun computer ingelogd waren op het dark web. De vierde verdachte werd in Werkendam opgepakt bij een 3D-printerfarm, waar hij waarschijnlijk verpakkingsmateriaal voor het versturen van de drugs aan het maken was. De verdachten verstopten de drugs in make-updoosjes die ze maakten met de 3D-printers, oude Nintendospelletjes of inktcartridges.

Doug-Heffernan

Het postorderbedrijf stond op het dark web bekend onder de naam Doug-Heffernan. De politie had dit account vorig jaar al in de gaten toen de darkwebmarkt Hansa overgenomen werd door de politie. De activiteiten van het account stopten toen tijdelijk, maar werden later hervat op een andere marktplaats op het dark web: Dream Market. De politie heeft onder andere beslag gelegd op de 3D-printers, een grote hoeveelheid drugs en bitcointegoeden. Ook werden er in Amsterdam en Werkendam een vuurwapen aangetroffen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past