AP: ‘Opmeten lichaamstemperatuur werknemers mag onder voorwaarden’

AP: ‘Opmeten lichaamstemperatuur werknemers mag onder voorwaarden’

Laatst bijgewerkt: 17 mei 2020
Leestijd: 3 minuten, 40 seconden

De Autoriteit Persoonsgegevens komt terug op een advies dat ze eerder verstrekte. Eind april zei de privacywaakhond dat het voor werkgevers niet was toegestaan om de lichaamstemperatuur van medewerkers te meten. In een aangepast advies zegt de belangenorganisatie dat dit is toegestaan, mits een werkgever deze gegevens alleen gebruikt om de temperatuur af te lezen en de uitkomsten verder niet verwerkt.

Dat schrijft de toezichthouder op haar website.

Lichaamstemperatuur opmeten

Het coronavirus waart nog altijd rond in Nederland en daarbuiten. Om het aantal besmettingen te beperken zodat de druk op de gezondheidszorg niet te groot wordt, heeft het kabinet diverse maatregelen genomen. Eén van de belangrijkste actiepunten van de regering is social distancing. Iedereen moet te allen tijde minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden. Handen schudden is dan ook uit den boze.

Ook ondernemers hebben een verantwoordelijkheid en doen er alles aan om hun medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Thuiswerken is de meestgehoorde oplossing, maar dat is niet altijd een optie. Je kunt immers geen huis schilderen, vuilnis ophalen, vakken vullen of voor zieke (corona)patiënten zorgen vanuit huis. Voor mensen die per se op de werkplek moeten zijn om hun werk te kunnen doen, is de anderhalvemeterregel het uitgangspunt. Ook plaatsen ze zeepdispensers bij de ingang, hebben ze een verplichte looproute op kantoor ingesteld of is de kantine gesloten.

Sommige werkgevers gaan nog een stapje verder: zij meten de temperatuur op van hun personeel. Voordat medewerkers het pand binnen mogen, moeten ze aantonen dat ze geen verhoging of koorts hebben. Dat is namelijk één van de symptomen dat kenmerkend is voor COVID-19. Om er zeker van te zijn dat ze geen collega’s kunnen besmetten, mogen ze bij koorts of verhoging niet naar kantoor.

Verboden

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zei eind april dat ze diverse klachten had ontvangen hierover. Het is voor een werkgever niet toegestaan om voor dokter te spelen, zo zei de toezichthouder. Bovendien is het in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een Europese richtlijn die sinds 2018 van kracht is om de privacy van Europese burgers te beschermen. Alleen een (bedrijfs)arts mag medewerkers ondervragen over hun gezondheid en hun medische gegevens verwerken.

Door vooraf expliciet om toestemming vragen om de lichaamstemperatuur op te meten, proberen werkgevers dit euvel te omzeilen. Ook daar heeft de privacywaakhond moeite mee: de werknemer kan zich immers onder druk gezet voelen, omdat hij geen ‘nee’ durft te zeggen tegen zijn baas.

Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP, trok fel van leer en zei streng te handhaven als werkgevers hierin doorschoten. “Dat [het opmeten van de lichaamstemperatuur, red.] mag niet. Vanuit de privacywet, de  AVG, is dit een ernstige overtreding. Als dit gebeurt, zullen we als AP handhavend optreden”, zo waarschuwde de topman.

Voorwaarden

De privacywaakhond maakt nu een pas op de plaats. In een aangepast advies schrijft de belangenorganisatie op haar website dat het opmeten van iemands lichaamstemperatuur onder bepaalde voorwaarden is toegestaan. Als een werkgever alleen temperaturen afleest van een thermometer en deze gegevens niet in een systeem registreert en bewaart, dan zijn de AVG of andere privacywetgeving niet van toepassing en is dit dus toegestaan. Het aflezen van lichaamstemperaturen op zich valt van niet onder het toezicht van de AP, zo schrijft de belangengroep op haar site.

Als een werkgever een toegangssysteem heeft waarbij poortjes of een slagboom open gaan op basis van iemands lichaamstemperatuur, dan overtreedt hij volgens de AP wel de wet. Het gaat hier namelijk om een geautomatiseerd systeem dat persoonsgegevens verwerkt. Dan komt de AVG om de hoek kijken. In dit scenario is het niet toegestaan om de lichaamstemperatuur van werknemers op te meten.

Inbreuk

Zelfs als een werkgever zich netjes aan de regels houdt, kan er volgens de AP sprake zijn van privacyschending. Stel dat een medewerker een verhoging heeft en hij om die reden door een beveiliger wordt tegengehouden onder het toeziend oog van zijn collega’s. Dan kan er wel degelijk sprake zijn van een privacyinbreuk. “De AVG biedt dan geen bescherming. En de AP kan hier dan ook niet tegen optreden. Toch kan het wel degelijk een onrechtmatige inbreuk zijn op het grondrecht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer”, aldus de waakhond.

Ook kan de bescherming van andere grondrechten, zoals de integriteit van het lichaam, in het geding zijn, zo waarschuwt de AP. “Afhankelijk van hoe het is ingericht, kan het enkel meten van temperatuur dus wel degelijk ook onrechtmatig zijn.”

Privacy en security redacteur
Techliefhebber pur sang: Anton is gek op alles wat met technologie en internet te maken heeft. Cybersecurity, privacy en internetcensuur hebben dan ook zijn volle aandacht. 

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen