Kinderen die internetdevices gebruiken

6 Februari: Safer Internet Day

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 12 seconden

Het is vandaag 6 februari: Safer Internet Day. Op deze dag wordt er stilgestaan bij veilig online internetten met als doel: een veiliger en leuker internet voor iedereen! Safer Internet Day wordt nu voor het veertiende jaar op rij gevierd en vindt plaats in meer dan 110 landen.

“Een beter Internet begint met jou”

Dit is de slogan van Safer Internet Day 2018. Vandaag staat vooral in het teken van een veilige en ‘betere’ online omgeving voor kinderen en jongeren. Het doel is dat iedereen respectvol met elkaar omgaat online en dat we allemaal veilig gebruik kunnen maken van het internet.

Ben jij veilig online?

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken. We sharen, liken en zien de leukste posts en connecten met wie we maar willen. Dit brengt echter ook een risico met zich mee, we zijn namelijk nog nooit zo zichtbaar geweest. Foto’s, filmpjes en berichten die je online plaatst zijn namelijk moeilijk om er weer af te halen. Wees je daarom goed bewust van je online privacy en plaats niet alles online.

Jezelf beter beschermen?

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een hoop tools en applicaties om jezelf te beschermen tegen alle online rottigheid en hackers die uit zijn op je gegevens. Door het gebruik van diensten zoals een VPN (Virtual Private Network) blijft jouw internetverbinding veilig en krijg jij je online privacy terug.

Meer weten over veilig online internetten? Lees dan dit artikel waarin VPN duidelijk wordt uitgelegd.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past