Microsoft kantoorgebouw met logo

Windows 10 geeft menu met privacyinstellingen bij installatie Creators Editie update

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 6 seconden

Microsoft heeft zijn plannen bekend gemaakt met betrekking tot extra gebruikersinstellingen omtrent privacy en update installaties die geïmplementeerd zullen worden in de Windows 10 Creators Update.

Microsoft heeft de nieuwe gebruikers opties met betrekking tot privacy- en update-instellingen, die teruggevonden zullen worden in de komende windows 10 update genaamd “Creators update” bekendgemaakt.

Gisteren is Microsoft begonnen met het testen van de nieuwe privacy-instellingen in de insiders testers editie van de Creaters update. De insider tester editie is een vroege release van de update, beschikbaar voor een selectie groep testers.

Aanpassingen vanwege Privacy waakhonden

Deze veranderingen is microsoft aan het doorvoeren onder druk van de Zwitserse privacytoezichthouder FDPIC. Gebruikers krijgen meer informatie over de gegevens die worden verzameld en verwerkt. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens de installatie (van een deel van) de gegevens aangeven of deze verzameld mogen worden of niet. Deze opties komen niet alleen tevoorschijn bij een volledig nieuwe (schone) installatie van Windows 10, maar ook bij het updaten naar de de Creators Update editie.
De creaters update voor Windows 10 zal waarschijnlijk in April 2017 officieel uitgebracht worden.

Ook de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek met instanties uit andere Europese landen naar de verwerking en opslag van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft.
De toezichthouders hebben hun zorgen uitgesproken dat ook deze komende update onvoldoende beschermingsmogelijkheden biedt ten aanzien van de privacy van Windows 10 gebruikers.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past