WhatsApp icoon smartphone

Whatsapp maakt tweestapsverificatie mogelijk

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 3 seconden

We kunnen gerust stellen dat WhatsApp één van de grootste en meest populaire direct messenger app is. Wereldwijd zijn er miljoenen gebruikers. Het is dus op zijn zachtst gezegd wel wat vreemd, dat WhatsApp tot nu toe geen mogelijkheid bood voor tweestapsverificatie. Wie graag op die manier WhatsApp extra wil beveiligen heeft geluk: tweestapsverificatie komt er aan!

De tweestapsverificatie van Whatsapp is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Android Police rapporteert dat beta gebruikers de functie op dit moment wél al kunnen gebruiken.

Hoe werkt de tweestapsverificatie?

Om WhatsApp te beveiligen met tweestapsverificatie moet je de optie eerst inschakelen in het instellingen menu. WhatsApp zal je dan vragen om een 6-cijferige code aan te maken die je nodig hebt wanneer je wil inloggen op een nieuw apparaat. Je e-mailadres is nodig om je wachtwoord te achterhalen, mocht je deze in de toekomst vergeten.

Normaal gesproken wordt voor dergelijke tweestapsverificatie een sms verzonden met een random verificatiecode. Omdat WhatsApp gekoppeld is aan je telefoonnummer, is dat in dit geval niet veilig. WhatsApp heeft daarom gekozen om een wachtwoord te gebruiken. Wanneer je een wachtwoord en je e-mailadres hebt ingevoerd, is je telefoonnummer beschermd.

Zodra WhatsApp tweestapsverificatie voor alle gebruikers beschikbaar is, zal de optie worden toegevoegd aan het instellingen menu.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past