Home - Nieuws (VPN en privacy) - Websites Belastingdienst en DigiD getroffen door DDoS-aanvallen

Websites Belastingdienst en DigiD getroffen door DDoS-aanvallen

Logo belastingdienstDe belastingdienst had afgelopen week last van verschillende storingen door DDoS-aanvallen. Ook DigiD werd afgelopen dinsdag getroffen door zo’n aanval. De aanval op de Belastingdienst begon dinsdag om 15.00 uur en die op DigiD om 15.25 uur. Bij een DDoS- aanval probeert de aanvaller websites te overbelasten door heel veel verbindingsverzoeken op de site af te vuren. Beide sites waren rond 20.00 uur ’s avonds weer bereikbaar.

Niet de eerste keer

Eind januari vond ook een reeks DDoS-aanvallen plaats, onder andere op de Belastingdienst. De vermoedelijke dader werd in februari opgepakt en zei tegen de Volkskrant dat hij de aanvallen voor de lol uitgevoerd had.

Afgelopen maandag was de website van de Belastingdienst ook al niet bereikbaar. De Belastingdienst liet toen weten dat het om een storing ging, maar maakte later bekend dat die storing ook ontstaan was door een DDoS-aanval.

Gevolgen

Door de aanval op de Belastingdienst konden mensen tijdelijk geen aangifte doen. De aanval bij DigiD zorgde ervoor dat mensen niet in konden loggen op verschillende websites van de overheid. Bij een DDoS-aanval wordt een website meestal alleen overbelast en zijn gegevens van klanten niet in gevaar. Een woordvoerder van de Belastingdienst benadrukt nog eens extra dat gegevens bij deze aanval ook veilig zijn gebleven, zelfs als men bezig was met aangifte doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *