Cryptomunt op laptop

Waarde van cryptomunten herstelt na flinke daling

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 8 seconden

Vrijdag daalde de waarde van de bitcoin onder de 8000 dollar, wat het laagste niveau in twee maanden tijd betekende. In november steeg de prijs van de munt nog naar 19.000 dollar, wat tot nu toe het record is. Na de flinke daling van de afgelopen week, herstelden de prijzen zich vandaag weer enigszins naar bijna 9000 dollar.

Ripple en Ethereum

De bitcoin is de bekendste munt onder de cryptovaluta’s. De Ripple staat na de bitcoin op de tweede plek qua marktwaarde. Ook de Ripple en Ethereum hadden afgelopen week last van een daling in waarde, maar deze munten herstelden zich vandaag ook weer enigszins. Alledrie de munten stegen meer dan 7% in vergelijking met 24 uur daarvoor.

Daling

Hoe de waarde van cryptovaluta zich gedraagt is erg onvoorspelbaar. De prijs van de munten maakt enorme schommelingen door. Vaak is een daling te wijten aan strengere regels in bepaalde landen van toezichthouders. Veel overheden, ook de Nederlandse, onderzoeken of er vanuit de overheid regels moeten komen over de handhaving van cryptomunten. Dit heeft effect op de waarde, omdat het gebrek aan bemoeienis van instanties juist als groot voordeel van cryptovaluta gezien wordt. Ook vond er bijna een week geleden een kraak plaats, waarbij 400 miljoen dollar aan bitcoins ontvreemd werd. Dit gebeurde bij de Japanse beurs Coincheck. Ook kraken van deze omvang hebben invloed op de waarde van de bitcoin en andere cryptomunten.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past