VS wil verbieden dat overheid telecomapparatuur van Huawei en ZTE gebruikt

Huawei kantoorgebouw

In Amerika wordt aan een wetsvoorstel gewerkt dat bepaalt dat overheidsinstellingen geen gebruik mogen maken van telecomapparatuur van Huawei of ZTE. Dit voorstel volgt nadat de Chinese bedrijven eerder verdacht werden van spionage. Er ligt alleen een voorstel voor de wet, waar nog niet over gestemd is, dus of het daadwerkelijk van kracht gaat worden is nog niet duidelijk.

H.R. 4747

Het wetsvoorstel heet Defending U.S. Government Communications Act en heeft het nummer H.R. 4747. Het voorstel is online te lezen. Er zijn bij de Amerikaanse overheid al langer zorgen over spionage door de Chinese overheid. China zou druk uitoefenen op telecombedrijven om via hen te kunnen spioneren. De Amerikaanse overheid zou op hun beurt druk gezet hebben op Amerikaanse providers, om geen contracten te sluiten met Huawei.

Huawei

Richard Yu, directeur van Huawei van de afdeling die consumentenproducten maakt, uitte zijn frustraties tijdens een toespraak op de CES-beurs. Hij zei dat Amerikaanse providers niet mee willen werken aan afspraken om nieuwe smartphones op de markt te brengen in Amerika.

Techredacteur
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen