Donald Trump Speech

VS gaat mogelijk zes Russische overheidshackers aanklagen

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 59 seconden

De Verenigde Staten overwegen zes Russische staatshackers aan te klagen die vorig jaar het Democratisch Nationaal Comité aanvielen. Bij de hack werden e-mails van leidinggevenden openbaar gemaakt. Die e-mails speelden een grote rol in de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton. Er is nog discussie over of ze volgend jaar officieel aangeklaagd gaan worden.

Arrestatie is onwaarschijnlijk

Er zijn zes Russische hackers in beeld bij het Amerikaanse ministerie van Justitie die iets met de hack te maken zouden hebben. Als ze aangeklaagd worden zou het voor de hackers moeilijker zijn om buiten Rusland te reizen, maar dat ze daadwerkelijk gearresteerd worden voor hun daden is onwaarschijnlijk. Trump noemde de hack van de Democraten op Twitter een hoax.

Trump ontkent samenwerking

De Amerikaanse inlichtingendiensten staan achter hun conclusie dat Rusland achter de hack zit en dat de hack onderdeel was van de Russische beïnvloedingscampagne tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Verschillende medewerkers van Russische inlichtingendiensten kregen sancties opgelegd voor betrokkenheid bij de campagne. Momenteel doen de Amerikaanse inlichtingendiensten onderzoek naar een mogelijke samenwerking tussen de campagne van Trump en de Russen. Trump heeft deze samenwerking altijd ontkent, maar eerder deze week werden de eerste arrestaties verricht in dit onderzoek.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past