servers kabels

VPN-provider VPNSecure verhuist vanwege Australische encryptiewet

Laatst bijgewerkt: 18 februari 2019
Leestijd: 0 minuut, 49 seconden

VPNSecure heeft aangegeven binnenkort van locatie te gaan verwisselen. Het bedrijf is nu nog gevestigd in Australië, maar door een nieuwe encryptie-wet wil VPNSecure nu verhuizen.

De wetgeving

De nieuwe wetgeving zou techbedrijven zoals VPNSecure verplichten om de overheid te helpen bij het toegankelijk maken van versleutelde informatie.  Ook zou de Australische overheid nu bedrijven kunnen dwingen tot het prijsgeven van hun wachtwoord. Iedereen die weigert mee te werken hangt een maximale gevangenisstraf van maar liefst 10 jaar boven het hoofd. De VPN-provider is zeker niet de enige die zijn zorgen uitspreekt en deskundigen vrezen voor de privacy van de burgers.

Verhuizen

VPN-providers die informatie leveren aan overheden worden vaak met een schuin oog aangekeken, dus de geplande verplaatsing van VPNSecure is geen onverstandige onderneming. Het bedrijf verhuist naar Hong Kong om er voor te zorgen dat ze niet langer onder de Australische wetgeving vallen. Ze verzekeren hun klanten dat er niks aan de service zal veranderen en dat ze geen gebruikersdata op hun servers opslaan.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past