Google Nest Camera App Icon

Vorige gebruiker Nest-camera kon in combinatie met Wink-hub beelden van nieuwe eigenaar zien

Laatst bijgewerkt: 23 juni 2019
Leestijd: 1 minuut, 16 seconden

Door de koppeling van een Nest-camera met de Wink-hub blijkt het mogelijk voor de vorige eigenaar om beelden te bekijken die de nieuwe eigenaar maakt, bijvoorbeeld als de camera doorverkocht wordt. Dit is zelfs mogelijk als de vorige eigenaar de camera al uit zijn account verwijderd heeft. De Nest-camera’s van Google zijn bedoeld voor huisbeveiliging. Op de Wink-hub kunnen diverse domotica (Smart Homes en huisautomatiseringstoepassingen) draadloos verbonden worden, zodat ze makkelijk te bedienen zijn. Google heeft inmiddels een fix uitgebracht om het beveiligingsprobleem op te lossen. De veiligheid van webcams is iets wat de afgelopen jaren al vaker in het nieuws is gekomen.

Koppeling met Wink

Het probleem werd ontdekt in de Wink-gebruikersgroep op Facebook. Een vorige eigenaar van een Nest-camera kon via de dienst van de Wink-hub camerabeelden in stills (losse foto’s) bekijken van de nieuwe eigenaar. Dit komt doordat de Wink-hub direct gekoppeld is aan de Nest-camera en deze koppeling alleen verdwijnt als de vorige gebruiker de camera in de instellingen van Wink verwijdert. Door een fix van Google kunnen vorige eigenaars de beelden van de nieuwe eigenaar nu niet meer bekijken als ze de camera doorverkopen.

Works with Google Assistant

Wink maakt onderdeel uit van het Works with Nest-programma dat op 31 augustus stopt. Google had eerder al besloten om te stoppen met dit programma, vanwege privacyredenen. Nest geeft aan dat geautomatiseerde handelingen in de toekomst via het Works with Google Assistant-programma zullen moeten verlopen. Nest geeft Domotica-ontwikkelaars het advies om hun apparaten en diensten te integreren met ‘Works with Google Assistant’.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen