Vrouw bij pinautomaat

Tweemaal storing bij ABN Amro door DDoS-aanvallen

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 7 seconden

Nadat de ABN Amro zaterdagavond al te maken kreeg met een storing door een DDoS-aanval is het zondagmiddag ook raak. De bank heeft last van een storing, doordat criminelen met grote hoeveelheden dataverkeer de website stil hebben gelegd. De server raakte overbelast, waardoor de website nauwelijks te bereiken was. Het is nog niet duidelijk of de aanvallen van zaterdag en zondag iets met elkaar te maken hebben. In januari waren er al vijf storingen, maar het is ook onduidelijk of deze een relatie hebben met de storingen van dit weekend.

Betalingen zijn veilig

Gebruikers van de website van ABN Amro melden dat er problemen zijn met het inloggen. Dit is ook het geval bij mobiel bankieren. Verder zouden betalingen via iDeal moeilijk uit te voeren zijn. Een woordvoerder van de bank biedt zijn excuses aan voor het ongemak en zegt dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Ook benadrukt hij dat er geen gevaar is voor de veiligheid van betalingen.

Klaas Knot

De president van De Nederlansche Bank (DNB) vertelde in het tv-programma Buitenhof dat op de website van de DNB bijna elke seconde een aanval van dit kaliber plaatsvindt. Hij wil in gesprek met banken om ervoor te zorgen dat websites zo snel mogelijk weer werkend zijn na een aanval. Knot kon nog niet zeggen wie er achter de aanvallen op de ABN Amro zitten.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past