Orfox App

Tor Project zet in op smartphone browser

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 15 seconden

Tor Project, de organisatie achter de ontwikkeling van het Tor-netwerk en de Tor Browser, gaat zich meer inzetten voor veilig en anoniem browsen via de smartphone. De organisatie wil meer vrijheid, privacy en anonimiteit voor internetgebruikers. Via Tor-Browser kunnen gebruikers op hun laptop of pc al veilig internetten. Tor Project wil echter dat diezelfde ervaring ook via de smartphone kan worden bereikt.

Ontwijk censuur met je smartphone

In gebieden waar sprake is van online surveillance en censuur, gebruiken veen internetgebruikers hun smartphone om websites te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld via een browser die Orfox heet. Deze browser, die bestaat sinds 2014, is ontwikkeld door het Guardian Project en laat users browsen via het Tor-netwerk. Jammer genoeg kan Orfox niet dezelfde garanties en mogelijkheden bieden als Tor Browser. Om dit recht te trekken is Tor Project daarom vorig jaar begonnen met een samenwerking met het Guardian Project.

Orfox krijgt nieuwe features

Bij de verbetering van Orfox is de ‘security slider’ één van de eerste nieuwe functies die van de Tor Browser is overgenomen. Dankzij deze slider kunnen gebruikers gemakkelijk het beveiligingsniveau inschakelen. Dat niveau bepaalt onder andere of er scripts op een pagina mogen worden uitgevoerd.

Tor Project zet in op ‘mobile’

Isabela Bagueros, manager bij Tor Project, zegt dat de security slider pas het begin is van het verbeteren van Orfox. ‘Mobile’ wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen het ontwikkelproces van Tor, aldus Bagueros. Nieuwe features voor de Tor Browser zullen voortaan ook zoveel mogelijk beschikbaar worden gemaakt voor gebruikers van Orfox.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past