Tor Browser en Tails: nieuwe versies beschikbaar

Tor browser logo smartphone screenshot

Nadat er gisteren een nieuwe versie van Firefox beschikbaar is gekomen, zijn er nu ook update voor Tor Browser en Tails. Niet geheel onverwacht natuurlijk, want de Browser is gebaseerd op Firefox. Privacy-OS Tails maakt gebruik van Tor Browser en heeft daarom ook een nieuwe versie gekregen. De nieuwste versie van de browser bevat updates voor zowel Firefox als voor de software van Tor.

Nieuwe versie Tor Browser bevat bugfixes

De vandaag gelanceerde nieuwste versie van Tor Browser bevat diverse bugfixes. Al sinds de overstap naar Firefox 52 ESR kregen gebruikers bij het invoeren van wachtwoorden op .onion-websites zonder tls-certificaat een waarschuwing te zien. Dit probleem is nu verholpen. Het Tor-ontwikkelteam vindt de waarschuwingen overbodig omdat de websites enkel via het veilige Tor-netwerk toegankelijk zijn. Zij vallen daarom niet onder de waarschuwingsregels waar http-pagina’s onder vallen waar ook ook betaalgegevens moeten worden ingevoerd.

Tails versie 3.1

Tails, wat staat voor The Amnesic Incognito Live System, is een besturingssysteem om anoniem mee te internetten. Het besturingssysteem draait volledig is volledig op Linux gebaseerd en te gebruiken vanaf een dvd of usb-stick. Gebruikers van Tails halen met de nieuwste versie van de software de nieuwste Tor Browser binnen en alle nodige Linux-updates. Ook zijn problemen met Thunderbird verholpen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen