Symantec kantoorgebouw bord

Symantec haalt uit naar Google wegens maatregelen ssl-certificaten

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 44 seconden

Enkele dagen geleden maakte Google kenbaar het vertrouwen in de ssl-certficaten van Symantec op te zeggen. Volgens Google zijn er structurele problemen bij de uitgifte en toekenning van ssl-certificaten door Symantec. Nieuwe ssl-certificaten van Symantec zullen door Google nog maar maximaal 9 maanden worden vertrouwd. Ook verliezen de ssl-certificaten voor de duur van tenminste één jaar hun EV-status (Extended Validation-status) binnen Chrome.

Respons van Symantec

Beveiligingsbedrijf Symantec heeft aangegeven verrast te zijn door de openbaring van Google, en noemt de actie onverantwoord. Symantec stelt dat Google een misleidende en overdreven representatie van de werkelijkheid schetst betreffende het debacle met de ssl-certificaten. Volgens het beveiligingsbedrijf klopt het niet dat er ruim 30.000 ssl-certificaten onjuist zijn toegekend. Ook zijn er volgens Symantec geen schadelijke consequenties waargenomen door eventueel onjuist uitgegeven ssl-certificaten.

Symantec zegt reeds stappen te hebben ondernomen om de beveiligingscontroles op te schroeven en zo het vertrouwen in de ssl-certificaten te versterken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past