Man op bank met streamende tablet

Stichting Brein sommeert Place2use te stoppen met illegale streams

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 2 seconden

Stichting Brein beticht Place2use van inbreuk op het auteursrecht, doordat Place2use direct naar illegale streams linkte op haar website. Bezoekers van Place2use konden tot voor kort tegen betaling toegang krijgen tot een divers aanbod aan films. Brein stelde een dwangsom van 2.000 euro per dag in het vooruitzicht als Place2use haar activiteiten niet zou staken.

Illegale streams tegen betaling

Place2use bood honderden hd-films aan die na betaling via livestream te zien waren. Ook konden bezoekers de films downloaden via de mediaspeler van de website. Volgens Brein had de site meer dan 8000 geregistreerde gebruikers en 2000 dagelijkse bezoekers. Door streams beschikbaar te stellen en direct te linken naar beschermde werken, is er volgens Brein sprake van inbreuk op het auteursrecht, zeker aangezien er  een winstoogmerk is en het feit dat de beheerders van Place2use zich bewust zouden zijn geweest van het illegale karakter van hun praktijken. Brein zegt dat Place2use geweten moet hebben dat het om illegale streams ging, omdat er onder meer films tussen zaten die nog in de bioscoop draaiden.

Place2use is inmiddels niet meer online. De website gaat verder op een ander domein, en wordt alleen toegankelijk voor betalende leden. Naar eigen zeggen hebben de beheerders een boete van 50.000 euro ontvangen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past