Stichting Brein rolt torrentsite Snuffelland op

Foutmelding op computer

De torrentsite Snuffelland heeft zijn activiteiten gestaakt op last van Stichting Brein. Snuffelland was een relatief kleine website gericht op Nederlands publiek waar illegale torrents gedownload konden worden. De website is offline gehaald en Brein heeft een schikking getroffen met de beheerders van de website en een uploader van illegale bestanden.

Uploader betrapt

Stichting Brein kon vorige week een van de uploaders van Snuffelland identificeren. Het ging om een 60-jarige man uit Heukelum. Ook werden de beheerders van de site gevonden: een echtpaar van 65 en 51 jaar uit Montfoort. Alle drie zaten zonder werk. Er werd een schikking getroffen voor 3150 euro, waarvan 650 euro voor de uploader en 2500 euro voor de beheerders. Ze hebben alle drie een onthoudingsverklaring met boetebeding moeten tekenen.

De Snuffelland-website had als ondertitel ‘Hier is alles gratis!’ en op de website werden downloads van films, series, games en e-books aangeboden.

Verraden?

Gebruiker Wonderwoman op het forum van Duken claimde vorige week één van de beheerders te zijn van Snuffelland. Zij beschuldigde een van de verhuurders van een seedbox van het verraden van Snuffelland bij de autoriteiten. Iemand die claimde te spreken namens hostingpartij IDFNV beweerde daarop dat het bedrijf nooit gegevens doorgeeft. Volgens hem heeft Snuffelland gekozen voor een goedkope hosting zonder goede beveiliging en is dat ze nu duur komen te staan.

Techredacteur
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen