Stichting Brein haalt torrentsite alles-gratis.biz offline

Downloadbar

De illegale torrentsite alles-gratis.biz had meer dan 10.000 leden en er stonden duizenden films, series en e-books op die inbreuk maakten op het auteursrecht. Stichting Brein heeft de website offline laten halen en heeft de 37-jarige beheerder aangesproken.

Recidivist

De man bleek al meerdere keren aangesproken te zijn op dergelijke praktijken en had in 2011 al een onthoudingsverklaring ondertekend, waarin hij verklaarde geen verdere inbreuk te maken. Als hij dat wel zou doen, zou hem een dwangsom van 500 euro per dag opgelegd worden. Stichting Brein had bewijs dat hij minstens 123 dagen lang beheerder was geweest van de website en dreigde daarom met een boete van 61.500 euro.

Lagere boete

In verband met de persoonlijke situatie van de man is hem een lagere boete opgelegd, waarvan het precieze bedrag niet bekend is gemaakt. Dat is wel op voorwaarde dat hij zich niet opnieuw schuldig maakt aan inbreuken op auteursrecht. Anders zal Brein aangifte doen en de man alsnog de gehele dwangsom opleggen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen