G20 Vlag

Sterke encryptie essentieel voor economie van de toekomst

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 28 seconden

Internet Society wil dat alle G20 landen erkennen dat sterke encryptie essentieel is voor de economie van de toekomst. De organisatie, die zich hard maakt voor een open en transparant internet, wil dat de landen zich hier sterk voor gaan maken. Belangrijke leden van Internet Society zijn onder andere Microsoft, Mozilla en Google.

Sterke encryptie niet alleen obstakel maar ook een kans

Kathryn Brown, de CEO van Internet Society, zegt: “Encryptie is een technische bouwsteen voor het beveiligen van de infrastructuur, communicatie en informatie. Het zou sterker en universeler moeten worden gemaakt, niet zwakker.” De organisatie pleit er daarom voor dat de G20 het belang van sterke encryptie erkent. Nu zien veel G20 landen sterke encryptie nog vooral als obstakel, als iets dat politie en opsporingsdiensten hindert bij hun werk. Het is tijd dat zij encryptie op waarde gaan schatten en gaan praten over hoe goede versleuteling transacties en gesprekken kan beschermen.

G20-landen moeten kernwaardes encryptie erkennen en implementeren

Kathryn Brown vindt dat het tijd is om te stoppen met het rondtrappen van de bal als het gaat om encryptie: “In plaats daarvan moeten we erkennen dat encryptie essentieel is voor de toekomstige digitale economie en moeten we het niet als alleen een obstakel voor de politie behandelen”. In de ogen van Brown moeten landen drie kernwaardes erkennen en toepassen:

  1. Encryptie is een bouwsteen voor de digitale economie en moet worden versterkt
  2. De digitale economie is een gedeelde verantwoordelijkheid
  3. Bij alle beslissingen omtrent de digitale economie moeten de rechten van gebruikers centraal staan

Internet Society doet tevens een oproep tot volledig versleutelen van het internet. Zij zijn er van overtuigd dat dát het beste fundament is voor vertrouwen in de economie en roepen daarom de G20-landen op om gehele encryptie te steunen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past