iPhone Lockscreen

Start-up Grayshift zegt beveiliging van iOS 12 te kunnen kraken

Laatst bijgewerkt: 30 juli 2020
Leestijd: 2 minuten, 52 seconden

De Amerikaanse start-up Grayshift zegt apparaten met iOS 12 erop te kunnen ontgrendelen. Vorige week werd de bèta-versie van iOS 12 uitgebracht, waarmee ontwikkelaars van apps alvast de nieuwe functies kunnen uitproberen. Apple heeft in het nieuwe besturingssysteem een functie ingebouwd die moet voorkomen dat bijvoorbeeld autoriteiten toegang kunnen krijgen tot vergrendelde telefoons, maar Grayshift heeft een manier gevonden om deze functie te omzeilen en zegt ook klaar te zijn om toekomstige ingrepen van Apple te kunnen omzeilen.

GrayKey

Grayshift verkoopt hackapparaten aan autoriteiten om telefoons mee te kunnen ontgrendelen. Op telefoons staat vaak bewijs dat een misdaad zou kunnen oplossen, maar Apple weigert vaak verzoeken om telefoons van criminelen te ontgrendelen. Daarom heeft Grayshift de GrayKey ontwikkeld, waarmee ontgrendeling mogelijk is. Volgens het bedrijf werkt dit sowieso met iOS 10 en 11.

Usb-accessoirefunctie

Nieuw in iOS 12 is de functie ‘USB-accessoires’ die standaard ingeschakeld staat. Deze functie zorgt ervoor dat accessoires alleen verbinding kunnen maken met het apparaat als de telefoon minder dan een uur geleden nog ontgrendeld is. Daarna moet er eerst een pincode ingevuld worden, of een vingerafdruk- of gezichtsscan gemaakt worden voor het accessoire verbinding kan maken. Dit moet Apple-gebruikers betere bescherming bieden tegen aanvallers. Hoe Grayshift de functie weet te omzeilen is niet bekend.

Hieronder meer.

Wij hebben je locatie gevonden!
Locatie
Adres

Deze tool gratis op jouw site?

xx

Is jouw website geblokkeerd Is jouw website geblokkeerd?

Voer hieronder een URL (webadres) in om te kijken of een website toegankelijk is of geblokkeerd wordt in specifieke landen.

Pas testlocaties aan

Welke landen wil je laten analyseren?

We analyseren je website op
blokkades..

0
landen
0
steden

Is jouw website geblokkeerd De resultaten

Hieronder zie je de status van de door jou ingevoerde website. Wij maken gebruik van verschillende proxyservers om jou een beeld te geven waar de desbetreffende website wel en niet werkt.

Aangeboden door VPNGids

Mogelijk gemaakt door VPNGids.nl

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen