iPhone Lockscreen

Start-up Grayshift zegt beveiliging van iOS 12 te kunnen kraken

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2019
Leestijd: 2 minuten, 45 seconden

De Amerikaanse start-up Grayshift zegt apparaten met iOS 12 erop te kunnen ontgrendelen. Vorige week werd de bèta-versie van iOS 12 uitgebracht, waarmee ontwikkelaars van apps alvast de nieuwe functies kunnen uitproberen. Apple heeft in het nieuwe besturingssysteem een functie ingebouwd die moet voorkomen dat bijvoorbeeld autoriteiten toegang kunnen krijgen tot vergrendelde telefoons, maar Grayshift heeft een manier gevonden om deze functie te omzeilen en zegt ook klaar te zijn om toekomstige ingrepen van Apple te kunnen omzeilen.

GrayKey

Grayshift verkoopt hackapparaten aan autoriteiten om telefoons mee te kunnen ontgrendelen. Op telefoons staat vaak bewijs dat een misdaad zou kunnen oplossen, maar Apple weigert vaak verzoeken om telefoons van criminelen te ontgrendelen. Daarom heeft Grayshift de GrayKey ontwikkeld, waarmee ontgrendeling mogelijk is. Volgens het bedrijf werkt dit sowieso met iOS 10 en 11.

Usb-accessoirefunctie

Nieuw in iOS 12 is de functie ‘USB-accessoires’ die standaard ingeschakeld staat. Deze functie zorgt ervoor dat accessoires alleen verbinding kunnen maken met het apparaat als de telefoon minder dan een uur geleden nog ontgrendeld is. Daarna moet er eerst een pincode ingevuld worden, of een vingerafdruk- of gezichtsscan gemaakt worden voor het accessoire verbinding kan maken. Dit moet Apple-gebruikers betere bescherming bieden tegen aanvallers. Hoe Grayshift de functie weet te omzeilen is niet bekend.

Wij hebben je locatie gevonden!
Locatie
Adres

Deze tool gratis op jouw site?

xx

Is jouw website geblokkeerd Is jouw website geblokkeerd?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam molestie posuere dignissim. Maecenas vulputate condimentum nunc, eget pulvinar augue accumsan id.

Pas testlocaties aan

Welke landen wil je laten analyseren?

We analyseren je website op
blokkades..

0
landen
0
steden

Is jouw website geblokkeerd De resultaten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Aangeboden door VPNGids

Mogelijk gemaakt door VPNGids.nl

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen