Citrix Logo op Gebouw

Softwarebedrijf Citrix getroffen door hack

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2019
Leestijd: 1 minuut, 5 seconden

Het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix heeft maandag bekend gemaakt dat hackers toegang hebben verkregen tot het systeem. Op 6 maart 2019 nam de FBI contact op met het bedrijf om door te geven dat er een grote kans was dat het bedrijf gehackt was. Na onderzoek door een cybersecuritybedrijf bleek dit inderdaad het geval te zijn. Citrix levert software voor bedrijven. Hun producten bestaan bijvoorbeeld uit virtuele desktops, die het mogelijk maken voor werknemers om op andere plekken dan kantoor te werken vanuit de cloud of vanuit een netwerk.

Zakelijke documenten

De hackers zouden volgens de FBI misbruik hebben gemaakt van een aantal zwakke wachtwoorden. Ze zouden hebben geprobeerd in te loggen tot dat lukte en toen ze eenmaal toegang hadden, hebben ze andere, onbekende methodes gebruikt om toegang te krijgen tot diepere lagen van het systeem. Daarbij zouden de hackers zakelijke documenten gestolen hebben, maar volgens Citrix is de veiligheid van de diensten en producten van het bedrijf niet in gevaar geweest. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de schaal van de hack door een extern bedrijf.

IRIDIUM

Volgens het cybersecuritybedrijf Resecurity hebben zij Citrix in december al gewaarschuwd voor een mogelijke hack. Resecurity verdenkt de Iraanse hackersgroep IRIDIUM ervan Citrix gehackt te hebben. Deze groep was eerder al verantwoordelijk voor het hacken van overheidsinstanties, olie- en gasbedrijven.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past