Schade van NotPetya voor Nuance Communications geschat op 92 miljoen dollar

Stapel geld op toetsenbord

De Amerikaanse multinational Nuance Communications heeft zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt aan de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. Daarin staat te lezen dat het bedrijf de schade van de malware NotPetya op 92 miljoen dollar schat. NotPetya werd in juni vorig jaar vanuit Oekraïne verspreidt naar verschillende bedrijven in Europa.

Veel financiële schade

Ook andere bedrijven die in juni 2017 getroffen werden door de NotPetya-aanval kwamen onlangs naar buiten met cijfers. Zo liet de Deense multinational Maersk al weten dat de schade voor dat bedrijf tussen de 200 en 300 miljoen dollar ligt. Merck, dat techproducten maakt voor de farmacie- en chemiesectoren, maakte bekend zo’n 135 miljoen dollar misgelopen te zijn.

Nuance Communications

Nuance Communications is een bedrijf dat spraaktechnologie en scansoftware aanbiedt. Toen het bedrijf ontdekte dat het getroffen was door NotPetya, besloot het systemen en platformen uit te schakelen, om verdere verspreiding van de malware te voorkomen. Daardoor hadden klanten geen toegang meer tot de systemen en diensten en ging er 68 miljoen aan omzet verloren. Het bedrijf stelde ook een vergoeding beschikbaar voor klanten die benadeeld werden door de onbereikbaarheid. Daarnaast moesten externe partijen ingeschakeld worden om het systeem weer te herstellen, wat het bedrijf 24 miljoen gekost heeft. In totaal komt dat dus neer op 92 miljoen dollar schade voor Nuance Communications.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen