ProtonMail op mobiel

ProtonMail ontkent samenwerking met Huawai

Laatst bijgewerkt: 10 september 2019
Leestijd: 1 minuut, 20 seconden

De afgelopen week was er ophef omdat het privacyminnende bedrijf ProtonMail zogenaamd zou gaan samenwerken met Huawei. Bloomberg interpreteerde een blogpost van ProtonMail verkeerd en bracht vervolgens onjuistheden over een samenwerking met het Chinese bedrijf de wereld in.

ProtonMail en Huawei

ProtonMail is een alternatieve mailservice die zich focust op privacy. Het bericht dat zij zouden gaan samenwerken met het Chinese bedrijf dat niet bepaald bekend staat om zijn privacybescherming, deed dan ook wat stof opwaaien. Maar wat was er nu eigenlijk echt aan de hand?

ProtonMail is gemakkelijk te verkrijgen via bijvoorbeeld de Google Play Store. Maar het bedrijf is op zoek naar alternatieve manier om hun product aan de man te krijgen. Zo gaan zij bijvoorbeeld hun app aanbieden via F-Driod. Daarnaast overwogen ze hun app ook aan te bieden in de Huawei AppGallery die op ieder Huawei apparaat te vinden is. Dit laatste is verkeerd geïnterpreteerd waardoor het misverstand de wereld in werd geholpen dat ProtonMail een samenwerking aan zou gaan met Huawei en ook standaard op hun nieuwe apparaten zou komen te staan. Hier alles blijkt nu dus niks van waar te zijn.

ProtonMail is wel in gesprek met Huawei, maar dit enkel om ervoor te zorgen dat de app in de AppGallery van het bedrijf vertoond zal worden.

Wat is ProtonMail precies?

ProtonMail is een email service die gebruik maakt van end-to-end versleuteling. Deze versleuteling maakt te service een stuk minder makkelijk te hacken dan bijvoorbeeld Gmail en Outlook. Zeker wanneer je extra beveiligd wil zijn tegen cybercrime of wanneer je zo anoniem mogelijk wilt zijn, is ProtonMail een goede aanvulling.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen