Home - Nieuws (VPN en privacy) - Organisatie Olympische Spelen meldt cyberaanval tijdens openingsceremonie

Organisatie Olympische Spelen meldt cyberaanval tijdens openingsceremonie

Olympisch logoAfgelopen vrijdag werden de Olympische Winterspelen in Pyeongchang afgetrapt met een openingsceremonie. De organisatie meldt nu dat er sprake was van een cyberaanval tijdens de opening. De computersystemen van de Spelen, inclusief de televisie- en internetdiensten, werden geraakt door de aanval. Cruciale onderdelen werden echter niet geraakt.

Onbekende bron

Zaterdagochtend waren alle problemen die ontstaan waren door de aanval weer verholpen. In overleg met het Olympisch Comité besloot de organisatie alleen naar buiten te brengen dat er een aanval was geweest, maar niet door wie die veroorzaakt was, ondanks dat de organisatie weet hoe de problemen ontstaan zijn. De Olympische Spelen krijgen vaker te maken met digitale aanvallen en de focus ligt volgens de woordvoerder op het afweren en oplossen ervan.

Rusland

Beveiligingsonderzoekers wezen er in januari op dat er aanwijzingen waren dat Russische hackers tijdens de Olympische Spelen cyberaanvallen zouden gaan uitvoeren. Rusland reageerde daar meteen op door te zeggen dat alle banden met het land ongegrond waren. Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken zou Rusland beschuldigd worden van dergelijke aanvallen, maar zou er geen bewijs gevonden kunnen worden. Rusland werd uitgesloten van de Olympische Winterspelen vanwege een dopingschandaal. De dopingvrije atleten uit Rusland die wel mee mogen doen, doen dat onder een neutrale vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *