Home - Nieuws (VPN en privacy) - Oproep van fictieve drugsbaronnen uit Narcos om illegaal downloaden te voorkomen

Oproep van fictieve drugsbaronnen uit Narcos om illegaal downloaden te voorkomen

Netflix kijkenNetflix heeft met de acteurs uit de serie Narcos een filmpje opgenomen waarin de drugsbaronnen, in stijl van de serie, dreigen iedereen te vermoorden die de serie illegaal downloadt. De Youtube-video is gericht aan de Franse kijker. Het is de eerste keer dat Netflix een dergelijk filmpje maakt.

Netflix

De dienst voor on demand-video via internet staat steeds meer bekend om zijn ‘originals’, speciaal voor Netflix ontwikkelde films en series. Piraterij wordt daardoor ineens een serieuze bedreiging. Mensen die niet willen betalen voor de dienst, zoeken de series elders op het internet. Netflix sloot twee maanden geleden een deal met Amazon en Hulu om internetpiraterij aan te pakken.

Gaat het helpen?

In het filmpje dreigen de fictieve drugsbaronnen met harde maatregelen. Er zal niet eerst een waarschuwingsbrief komen, zo zegt één van de hoofdrolspelers. Het is de vraag of het komische filmpje iets uit zal halen. Het filmpje is namelijk alleen te zien op Youtube en niet op de plekken waar Narcos illegaal gedownload wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *