Speaker naast computerscherm

Onthulling slimme speaker van Facebook waarschijnlijk uitgesteld

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

Volgens Bloomberg zou Facebook in mei zijn slimme speaker onthullen, maar is dat uitgesteld vanwege de controverse over het delen van gebruikersgegevens bij Facebook. In mei vindt F8 plaats; de ontwikkelaarsconferentie van Facebook. Facebook wilde die conferentie aangrijpen om zijn slimme speaker te introduceren, maar wil het product nu eerst beter onderzoeken qua verzamelen van data van gebruikers. Bloomberg heeft deze informatie verkregen via bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Facebook.

Speaker

In 2017 kwamen er geruchten naar buiten dat Facebook een eigen slimme speaker aan het ontwikkelen was. De speaker zou een touchscreen hebben, waardoor er videochats plaats kunnen vinden tussen Facebookgebruikers. Ook bevat de speaker een digitale assistent. Ondanks dat de onthulling uitgesteld is, gaat de speaker waarschijnlijk wel in het najaar op de markt komen in de Verenigde Staten.

Dataschandaal

Facebook kreeg deze maand een hoop kritiek te verduren, nadat bekend werd dat de gegevens van 50 miljoen gebruikers van Facebook in handen kwamen van Cambridge Analytica. Facebook besloot daarop dat de timing van de onthulling van de speaker op dit moment niet passend is. Bij interne tests bleek volgens Bloomberg al dat potentiële gebruikers zich er niet prettig bij voelden om een fysiek product van Facebook in huis te hebben, omdat bekend is dat Facebook grote hoeveelheden persoonlijke gegevens verzamelt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past