Home - Nieuws (VPN en privacy) - Beveiligingsonderzoekers slaan malware succesvol op in DNA

Beveiligingsonderzoekers slaan malware succesvol op in DNA

malware in DNANa uitgebreid onderzoek is het beveiligingsonderzoekers van de University of Washington gelukt om malware in DNA te verstoppen. 

Malware in DNA: Handig voor criminelen

De onderzoekers bekeken de mogelijkheid om malware als informatie op te slaan in een stukje DNA. In eerste instantie gebeurd er vervolgens niets Tot de DNA, om wat voor reden dan ook, door een zogeheten DNA Sequencer wordt geanalyseerd. Op dat moment raakt de gebruikte machine besmet door de kwaadwillende code.

Door eigen code te installeren op het getroffen systeem, kan een crimineel bijvoorbeeld voorkomen dat zijn DNA wordt uitgelezen. Als het DNA door de politie wordt getest, zal bijvoorbeeld ransomware worden geïnstalleerd en is het aflezen van het resultaat onmogelijk.

Kleine kans van slagen

Om malware op te slaan in DNA moeten chemische basen in het DNA worden beïnvloed. Iedere base reageert anders op bepaalde kleuren licht. Van die eigenschap wordt gebruik gemaakt door een DNA sequencer, die licht gebruik om basen te identificeren.

Tot nu toe werd de aanval met malware in DNA in slechts 37% correct uitgevoerd op de gebruikte DNA-machines. In de DNA sequencers waren geen kwetsbaarheden om te manipuleren. Onderzoekers van de University of Washington moesten daarom zelf een gat in de software toevoegen voor hun tests. De kans dat deze methode van malware verspreiding actief in gebruik zal worden genomen is hierdoor relatief klein.

De volledige uitslag van het onderzoek, waarbij malware succesvol in DNA werd opgeslagen, wordt waarschijnlijk gepresenteerd op de USENIX-beveiligingsconferentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *