Persoon met Nintendo Switch

Nintendo spant rechtszaak aan tegen aanbieders van illegale gamekopieën

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 57 seconden

Nintendo heeft twee websites aangeklaagd die illegale kopieën van Nintendogames verspreiden. Op de twee populaire websites kunnen bezoekers gratis roms downloaden. Dat zijn kopieën van games die verschenen zijn voor  Nintendoconsoles, zoals de Game Boy of Nintendo 64. Ook kunnen bezoekers er emulators downloaden. Dat is een programma waarmee de spellen die origineel op Nintendoconsoles gespeeld moeten worden, op de computer gebruikt kunnen worden.

Schending van auteursrechten

Nintendo klaagt de websites in de Amerikaanse staat Arizona aan voor schending van auteursrechten, oneerlijke concurrentie en merkinbreuk. Volgens het bedrijf zijn de aangeklaagde websites de beruchtste online verspreidingsplekken voor illegale videogames.

Naast dat bezoekers er illegale kopieën van Nintendogames kunnen downloaden, gebruiken de websites ook het logo van Nintendo en personages uit de originele games.

Rechtszaak

Nintendo hoopt dat de websites gesloten worden en hoopt via de rechtszaak de domeinnamen van de websites in handen te krijgen, zodat uitgezocht kan worden wie de roms geüpload heeft. Het bedrijf vraagt een schadevergoeding van de websites van 150.000 dollar per game en tot 2 miljoen dollar per inbreuk op de merknaam van Nintendo.

De beheerders van de websites hebben nog geen reactie gegeven op de aanklachten.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past