Nieuwsapp-Flipboard-getroffen-door-meerdere-hackaanvallen-shutterstock_1196569342--OpturaDesign

Nieuwsapp Flipboard getroffen door meerdere hackaanvallen

Laatst bijgewerkt: 31 mei 2019
Leestijd: 0 minuut, 58 seconden

Flipboard heeft miljoenen wachtwoorden gereset, nadat hackers zeker twee keer binnen wisten te dringen op de servers. Op 23 april, kort na de tweede aanval, werden de hacks ontdekt. Flipboard is een sociale nieuwsapp met zo’n 150 miljoen actieve gebruikers per maand. Gebruikers kunnen er zelf een digitaal tijdschrift samenstellen op basis van meerdere bronnen.

Meerdere hackaanvallen

Volgens Flipboard vonden er minstens twee aanvallen plaats, waarvan de eerste plaatsvond tussen 2 juni 2018 en 23 maart 2019, en de tweede tussen 21 en 22 april 2019. De hackers stalen de gegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, bij andere online diensten. Veel mensen gebruiken dezelfde gegevens om in te loggen op meerdere accounts, waardoor de hackers ook bij Flipboard op veel accounts in konden breken.

Gestolen wachtwoorden

Sommige van de gestolen wachtwoorden zijn onleesbaar voor de hackers door hashing. Daarbij wordt het wachtwoord omgezet naar een reeks tekens, waarmee niet daadwerkelijk ingelogd kan worden. Dit geldt niet voor wachtwoorden die ingesteld waren voor maart 2012. Die maakten gebruik van een makkelijkere hash, waardoor die wachtwoorden wel te achterhalen zijn voor de hackers.

Flipboard heeft niet bekend gemaakt hoeveel accounts er daadwerkelijk getroffen zijn door de hacks, maar de website TechCrunch meldt dat miljoenen wachtwoorden gereset zijn door Flipboard.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen