Nederlandse Windows-computers komen minder vaak Malware tegen

Microsoft kantoor

In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen Nederlandse computers minder vaak malware tegen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Microsoft naar buiten gebracht. Microsoft verzamelt deze gegevens via ingebouwde programma’s als MSRT (Malicious Software Removal Tool), Windows Defender en Security Essentials.

Security Intelligence Report

De cijfers werden gepubliceerd in het Security Intelligence Report. Hierin staat onder andere de ‘encounter rate’; hoe vaak computers met de beveiligingssoftware van Microsoft malware tegenkomen. Het gaat hier alleen om de dreiging en het betekent niet dat de computer ook daadwerkelijke geïnfecteerd raakte. Ook gaat het alleen om de dreigingen die door Microsoft herkend worden als zodanig.

Cijfers

In januari van dit jaar ging het om 7,4 procent van de Nederlandse Windows-computers, in februari 5,9 procent en in maart 3,3 procent. In het eerste kwartaal van 2016 ging het nog om 15,2 procent. Wereldwijd daalt het aantal dreigingen ook, van 10,3 procent in januari 2017 naar 7,8 procent in maart 2017. Het grootste aantal aanrakingen met malware komt voor onder computers in Bangladesh. In het eerste kwartaal van 2017 kwam daar 27 procent van de computers in aanraking met malware.

Groot deel Nederlandse computers beveiligd met anti-virus

In het Security Intelligence Report staat ook te lezen dat bijna 90 procent van de Nederlandse Windows-computers beveiligd is met antivirussoftware. In Denemarken, Portugal en Finland is een nog groter procent van de computers beschermd dan in Nederland.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen