Vevo app

Muziekvideodienst Vevo gehackt

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 55 seconden

Hackers van de groep OurMine hebben 3,1TB aan data gestolen van muziekvideodienst Vevo. Vevo is een joint-venture tussen Universal Music Group, Sony Music Entertainment en Warner Music Group en beheert 250.000 officiële muziekvideo’s die maandelijks 21 miljard keer bekeken worden. De video’s worden aangeboden op de eigen website en via YouTube. De hackersgroep plaatste de bestanden online op hun eigen website.

OurMine

De OurMine-hackers zijn een bekende groep. Eerder hackten ze al socialmedia-accounts van HBO en Mark Zuckerberg. Ze zeggen met de aanvallen te willen laten zien dat bedrijven hun beveiliging vaak niet op orde hebben. Met een phishingaanval via LinkedIn wisten de aanvallers het Okta-account van een Vevo-medewerker te hacken. Okta is een single sign-on-oplossing om toegang tot applicaties te krijgen.

Gestolen bestanden

De gestolen bestanden lijken vrij onschuldig: hitlijsten, geplande socialmediacontent en informatie over artiesten. Maar er werd bijvoorbeeld ook een code gelekt, waarmee het alarm uitgezet kan worden. Toen OurMine het lek wilde melden bij Vevo reageerde een medewerker met ‘fuck off’. Hierop plaatste OurMine de gestolen bestanden online. Ze hebben gezegd dat ze de bestanden offline zullen halen als Vevo daarom vraagt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past