Mogelijk diefstal creditcardgegevens na aankoop bij OnePlus

Man met smartphone en creditcard

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus doet onderzoek naar de mogelijke diefstal van creditcardgegevens van hun klanten. Afgelopen weekend kwamen er bij het bedrijf verschillende meldingen binnen van mensen die verdachte creditcardbetalingen zagen op hun rekening. Nadat de klanten een aankoop hadden gedaan in de webshop van OnePlus, werden er bedragen afgeschreven van hun rekening die ze niet herkenden.

Malware

In afwachting van de onderzoeksresultaten heeft OnePlus de mogelijkheid om te betalen met een creditcard uitgeschakeld. Het is nog wel mogelijk om bijvoorbeeld met PayPal te betalen. De problemen deden zich alleen voor bij betalingen met creditcards. Volgens OnePlus slaat het bedrijf zelf nooit creditcardgegevens op. De externe bedrijven die creditcardbetalingen faciliteren in de webshop van OnePlus doen dat wel en OnePlus is dan ook in gesprek met deze bedrijven over de mogelijke oorzaak.

Onderzoek

Beveiligingsonderzoekers van Fidus doorliepen het betaalproces op de webshop van OnePlus om te onderzoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn van de mogelijke diefstallen. Zij vermoeden dat door middel van malware creditcardgegevens onderschept konden worden voordat deze versleuteld worden in het betaalproces.

OnePlus adviseert klanten die onlangs een aankoop deden in de webshop om hun transactiegeschiedenis in de gaten te houden. Bij verdachte activiteit kunnen ze contact opnemen met hun bank of creditcardmaatschappij.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen