Google hoofdkantoor

Moederbedrijf van Google richt nieuw beveiligingsbedrijf op

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 0 seconde

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een nieuw beveiligingsbedrijf genaamd Chronicle opgezet. In 2016 werd in het geheim gestart met de ontwikkeling van het idee door X; het bedrijfsonderdeel van Alphabet voor experimentele projecten. Het bedrijf gaat zich richten op digitale beveiliging van bedrijven.

Chronicle

Het bedrijf gaat zelfstandig opereren onder Alphabet. VirusTotal, een bedrijf dat in 2012 overgenomen werd door Google, wordt ondergebracht bij Chronicle. Astro Teller, hoofd van afdeling X, schrijft in een blog over de oprichting van Chronicle. Volgens hem zijn bedrijven nog teveel gericht op het oplossen van digitale aanvallen, terwijl de nadruk moet komen te liggen op het voorkomen ervan. Chronicle gaat ervoor zorgen dat er uiteindelijk meer aanvallen voorkomen kunnen worden. Stephen Gillet is mede-oprichter van Chronicle en wordt ook ceo van het bedrijf. Hij was eerder werkzaam bij Google, maar ook als coo bij Symantec.

Voorspellen van digitale aanvallen

Volgens Teller is het voorspellen en afweren van digitale aanvallen voorlopig nog toekomstmuziek. Chronicle wil hier wel een begin mee maken door bedrijven bewuster te maken van hun huidige situatie qua beveiliging. Chronicle wil daarvoor grote hoeveelheden rekenkracht en opslag inzetten. Door ‘machine learning’ kunnen zo patronen ontdekt worden, waardoor een aanval snel na de start ontdekt kan worden.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past