Persoon typt op toetsenbord

Miljoen mensen hebben hun e-mailadres gecheckt op politiesite

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 51 seconden

De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat al een miljoen mensen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun e-mailadres te checken. Op de website van de politie kunnen mensen sinds eind juli hun e-maildres invoeren om te controleren of die in handen is gevallen van bijvoorbeeld criminelen.

800 mailadressen gaven resultaat

Bezoekers kunnen op de site hun gegevens invullen om te kijken of die in de database van de politie voorkomen. Bij 800 mailadressen bleek dat zo te zijn. In dat geval stelt de politie de gebruiker op de hoogte en worden er tips gegeven voor wat er daarna moet gebeuren. De politie heeft in totaal ruim 60.000 e-mailadressen verzameld die aangetroffen zijn bij onderzoeken naar cybercriminaliteit.

Geen garantie

Het uitblijven van een mail terug, garandeert volgens de politie niet dat de betreffende gegevens niet gestolen zijn. Er wordt alleen gezocht in de database die de politie zelf in handen heeft. Voor meer zekerheid kan gebruik gemaakt worden van de website haveibeenpwnd.com waar in verschillende databases gezocht wordt naar gelekte e-mailadressen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past