Home - Nieuws (VPN en privacy) - Miljoen mensen hebben hun e-mailadres gecheckt op politiesite

Miljoen mensen hebben hun e-mailadres gecheckt op politiesite

email controleren op politiesiteDe politie heeft vandaag bekend gemaakt dat al een miljoen mensen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun e-mailadres te checken. Op de website van de politie kunnen mensen sinds eind juli hun e-maildres invoeren om te controleren of die in handen is gevallen van bijvoorbeeld criminelen.

800 mailadressen gaven resultaat

Bezoekers kunnen op de site hun gegevens invullen om te kijken of die in de database van de politie voorkomen. Bij 800 mailadressen bleek dat zo te zijn. In dat geval stelt de politie de gebruiker op de hoogte en worden er tips gegeven voor wat er daarna moet gebeuren. De politie heeft in totaal ruim 60.000 e-mailadressen verzameld die aangetroffen zijn bij onderzoeken naar cybercriminaliteit.

Geen garantie

Het uitblijven van een mail terug, garandeert volgens de politie niet dat de betreffende gegevens niet gestolen zijn. Er wordt alleen gezocht in de database die de politie zelf in handen heeft. Voor meer zekerheid kan gebruik gemaakt worden van de website haveibeenpwnd.com waar in verschillende databases gezocht wordt naar gelekte e-mailadressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *