Microsoft kantoor voorfront

Microsoft Office ProPlus voldoet na aanpassing aan Europese privacywet

Laatst bijgewerkt: 2 juli 2019
Leestijd: 0 minuut, 53 seconden

In 2018 maakte het ministerie van Justitie en Veiligheid kenbaar zich zorgen te maken over de veiligheid van Microsoft Office ProPlus. Deze versie van de kantoorsoftware wordt mede door de overheid zelf gebruikt. Minister Ferd Grapperhaus heeft afgelopen maandag aan de Tweede Kamer medegedeeld dat de software nu, na een aanpassing van Microsoft, wel voldoet aan de Europese privacywet; de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Microsoft Office ProPlus bevat verschillende programma’s die vaak in kantoorsettings gebruikt worden, zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

Zorgen over privacy

Het ministerie van Justitie en Veiligheid maakte zich zorgen over de software, omdat ambtenaren geen controle hadden over welke diagnostische gegevens vanuit het programma naar de Verenigde Staten verstuurd werden en daar opgeslagen werden.

Aanpassing

Microsoft heeft Office ProPlus nu zo aangepast dat het mogelijk is om de gegevens die verstuurd worden, te beperken. Deze aanpassing is meteen wereldwijd doorgevoerd en geldt dus niet alleen voor de licentie die de Nederlandse overheid afgenomen heeft. De Nederlandse overheid wil Office ProPlus jaarlijks gaan controleren om te kijken of de software nog voldoet aan de AVG.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen