Match.com app open op smartphone

Match.com en Tinder-eigenaar aangeklaagd voor “catfishing”

Laatst bijgewerkt: 29 september 2019
Leestijd: 0 minuut, 55 seconden

Het bedrijf achter Tinder en Match.com, Match Group Inc. is door de Amerikaanse FTC aangeklaagd vanwege het gebruik van nepprofielen in advertenties om mensen over te halen om een abonnement te nemen op match.com. Dit meldt The Wall Street Journal. In e-mailadvertenties zouden nepprofielen met fictieve gebruikers gebruikt zijn om potentiële abonnees over de streep te trekken. De FTC is van mening dat Match Group Inc. honderdduizenden gebruikers heeft misleid op deze manier.

Nepprofielen toonden zogenaamd interesse

Via e-mail zouden de advertenties zijn verspreid, waarin niet-bestaande profielen waren verwerkt die zogenaamd interesse zouden hebben in de potentiële gebruiker. Na het versturen van de e-mails zouden binnen 24 uur zo’n 500.000 abonnementen zijn afgesloten. Hiermee zou het bedrijf zich als het ware schuldig hebben gemaakt aan catfishing.

Match Group Inc. gaat in de verdediging

Het bedrijf achter Tinder en Match.com geeft aan het niet eens te zijn met de beweringen van de FTC. Volgens hen zou de FTC de mails verkeerd hebben geïnterpreteerd en zouden de aantijgingen “belachelijk” zijn. Het bedrijf laat dan ook weten zich fel te gaan verdedigen in de rechtszaal.

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen