iCloud app op smartphone

Man aangehouden na hacken iCloud-accounts van bekenden

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

De politie meldt dat er dinsdagochtend een 19-jarige man uit Sluis aangehouden is. De man wordt verdacht van het binnendringen in iCloud-accounts van mensen die hij kent om naaktfoto’s te bemachtigen. Hij verzamelde de foto’s op zijn computer, maar heeft ze volgens de politie niet verder verspreid. Hij is verschillende keren verhoord en apparatuur uit zijn woning is in beslag genomen om onderzocht te worden.

Wachtwoorden raden via social media

De man kon toegang krijgen tot de accounts door de socialmedia-accounts van zijn slachtoffers in de gaten te houden. Op die manier wist hij wachtwoorden te raden en kon hij ook antwoord geven op de beveiligingsvragen. Hij kon zo inloggen in de accounts van de slachtoffers zonder dat ze het door hadden. De politie adviseert voor elk account aparte inloggegevens in te stellen en om foto’s van iPhones niet automatisch te laten uploaden naar de cloud.

Slachtoffers

Bij nader onderzoek bleek dat de gearresteerde man uit Sluis ook gamesites hackte en onlangs was begonnen met het versturen van nepmails, waarmee hij probeerde om wachtwoorden te achterhalen. Het is onduidelijk hoeveel mensen het slachtoffer zijn geworden van de hacks. De beelden die de man verzameld had zijn in beslag genomen en de slachtoffers worden door de politie geïnformeerd dat er ingebroken is in hun account.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past