Uber app in auto

Lek van 57 miljoen accounts verzwegen door Uber

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 54 seconden

In 2016 werd taxi-app Uber gehackt, waarbij gegevens van 57 miljoen mensen op straat kwam te liggen. Dit lek werd verzwegen door Uber. Het bedrijf betaalde de hackers 100.000 euro om de gegevens te verwijderen en om de hack te geheim te houden. Persbureau Bloomberg maakte dit nieuws openbaar en Uber bevestigde het.

Gegevens gestolen

De hackers konden toegang krijgen tot de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van 50 miljoen klanten en 7 miljoen taxichauffeurs. Van 600.000 van de taxichauffeurs werden ook rijbewijsgegevens gestolen. Volgens Uber is er nog geen indicatie dat er fraude gepleegd is met de gestolen gegevens. Chauffeurs hebben wel de aanbieding gekregen om hun creditcardgegevens te laten beschermen en monitoren. Volgens de huidige CEO van Uber worden alle accounts in de gaten gehouden en wordt er zo nodig fraudebescherming ingezet.

Ontslagen wegens het verzwijgen

De CEO van Uber zegt dat dit incident nooit had mogen gebeuren en dat het bedrijf zal leren van zijn fouten. De beveiligingsbaas en zijn tweede man zijn ontslagen vanwege het verzwijgen van het lek. Er is een onderzoek gestart naar het incident door de procureur-generaal van de staat New York.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past