Bitcoins op dollars

Koers bitcoin stevent af op 10.000 dollar

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 6 seconden

Na een flinke koersstijging van afgelopen weekend is één bitcoin nu bijna 10.000 dollar waard. Op 8 november steeg de waarde van de munt al naar 8000 dollar, wat een stijging van tien procent was. Daarna zakte de koers even, maar een week later was de munt al meer dan 9000 dollar waard. Op dit moment is één bitcoin 9700 dollar waard, wat een nieuw record is. Volgens Thomas Gluckmann van de bitcoinbeurs Gatecoin is de stijging het gevolg van veel speculatie op de Japanse beurs en het instappen van institutionele beleggers.

Koersstijgingen

De stijgingen gaan ook gepaard met flinke dalingen. In de nacht van zondag op maandag ging de koers in tien minuten tijd ineens met 200 dollar omlaag. Maar nu worden er dus nieuwe records verbroken. Aan het begin van 2017 was de bitcoin nog 1000 dollar waard. In 2017 is de munt met 800 procent in waarde toegenomen.

Risico’s

De optimisten denken dat de koers van de bitcoin dit jaar nog de grens van 10.000 dollar gaat verbreken. Adviesbureau Fundstrat denkt zelfs dat de koers dit jaar zal afsluiten op 11.500 dollar. Critici waarschuwen echter voor het barsten van de bubbel. Veel investeerders zullen bij een sterke daling in de schulden komen. Doordat overheden en banken weinig invloed hebben op de digitale munt is ingrijpen met traditionele middelen lastig voor mensen die in de problemen komen door een waardedaling.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past