kamer van koophandel website

Kamer van Koophandel wint Big Brother Award

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 59 seconden

De Kamer van Koophandel won gister de Big Brother Award. Deze prijs wordt ieder jaar door Bits of Freedom uitgereikt aan de grootste privacy schender. De award is een publieksprijs en dit jaar ging 39% van de stemmen naar de Kamer van Koophandel. Andere genomineerde waar de Belastingsdienst en Facebook.

Voor ondernemers is het een bekend fenomeen dat zodra zij zich ingeschreven hebben bij de KvK, de commerciële telefoontjes beginnen. De Kamer van Koophandel verkoopt de gegevens van hun leden in bulk door aan anderen. Het gevolg is dat veel bedrijven overspoeld worden met reclame waar zij niet op zitten te wachten. Hoewel het register openbaar is, schaadt het bedrijf de privacy van hun leden door hun informatie door te verkopen aan derden.

De Kamer van Koophandel was sportief genoeg om een vertegenwoordiger te sturen om de prijs in ontvangst te nemen. Het bedrijf geeft aan dat ze zich in een lastig pakket bevinden maar zich zeker bewust zijn van het privacy dilemma.

Op de avond werd ook een expert prijs uitgereikt, die ging dit jaar naar minister van Volksgezondheid Hugo de Jong. Zijn wetsvoorstel dat zorgfraude zou moeten beperken, zorgt volgens de jury voor een privacygevoelige situatie.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past