IPVanish VPN app screenshot

IPVanish beantwoordt 12 belangrijke vragen omtrent zijn VPN dienst

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 30 seconden

Afgelopen maand heeft IPVanish de 12 meest prangende vragen omtrent hun VPN dienst beantwoord. Deze vragen worden jaarlijks door Torrentfreak aan bekende VPN-diensten gesteld.

1. Houden jullie logs bij die jullie in staat stellen om het IP-adres en een tijd te koppelen aan een gebruiker van uw dienst? Zo ja, welke gegevens en voor hoe lang?

IPvanish houdt geen logs bij.

2. Wat is de geregistreerde naam van het bedrijf en onder welke jurisdictie valt deze?

Mudhook Marketing, Inc. in Florida (USA)

3. Maken jullie gebruik van externe bezoekers trackers / externe e-mailproviders of externe support tools die informatie van uw gebruikers / bezoekers bijhouden?

We maken gebruik van marketing tools zoals Google Analytics, maar houden geen gebruikersactiviteiten bij die buiten onze website plaatsvinden. We houden ook niet het surfgedrag van gebruikers bij die gebruik maken van onze VPN-dienst.

4. In het geval jullie een takedown verzoek (DMCA of andere) ontvangen, hoe worden deze behandeld?

Wij bewaren, hosten of streamen geen content, media of afbeeldingen die kunnen vallen onder een takedown verzoek.

5. Welke maatregelen worden genomen wanneer een geldig gerechtelijk bevel of dagvaarding bij jullie op de deurmat valt met het verzoek om een actieve gebruiker van uw dienst te identificeren? Is dit ooit gebeurd is?

Ten eerste dient elk verzoek een geldige en wettige verzoek te zijn voordat we het uberhaupt behandelen. Indien het een verzoek is om gebruikergegevens of een verkzoek tot de identificatie van een abonnee op basis van een IP-adres, informeren wij de instante die het verzoek doet dat we geen logs bijhouden. We bevinden ons in een rechtsgebied dat ons niet verplicht tot het bewaren van gegevens.

6. Is BitTorrent en andere file-sharing verkeer toegestaan op alle servers? Zo neen, waarom niet?

Dit is toegestaan.

7. Welke betaalsystemen gebruik je en hoe worden deze gekoppeld aan de individuele gebruiker accounts?

Bitcoin, PayPal en alle grote creditcards worden geaccepteerd. betalingen worden op geen enkele manier gekoppeld aan een account.

8. Wat is de meest veilige VPN-verbinding en encryptie-algoritme datje zou aanraden aan je gebruikers? Hebben jullie bescherming tegen DNS-lekkage en biedt “kill switches” achtige opties voor wanneer de verbinding wordt verbroken?

We raden OpenVPN met 256 bit AES als het meest veilige VPN-verbinding- en encryptie-algoritme.

IPVanish heeft een Kill Switch functie die al het netwerkverkeer stopt om alle vormen van DNS-lekkage, in het geval dat de VPN-verbinding wordt verbroken, te voorkomen. We hebben ook een optie die automatisch het IP-adres verandert op willekeurige of geselecteerde tijdsintervallen.

9. Heeft u een eigen VPN applicatie? Zo ja, voor welke platformen?

Ja. iOS, Android, Windows en Mac. IPVanish is tevens te configureren met DD-WRT en Tomato routers (ge-pre-geconfigureerde routers zijn beschikbaar), spelconsoles, Ubuntu en Chromebook.

10. Biedt u uw klanten een eigen DNS-server?

Ja

11. Heeft u zelf de fysieke controle over uw VPN-servers en netwerk of worden ze beheert door / zijn ze toegankelijk voor derden?

Wij hebben de fysieke controle over onze gehele operationele infrastructuur, waaronder ook de servers.

12. In welke landen staan uw servers?

We hebben servers in meer dan 60 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Verenigd Koninkrijk, Canada en nog veel meer.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
3
Reacties
  1. Ipvanish werkt niet op mijn windows 8.1
    Is niet te deinstalleren
    Start niet op tegelijk als windows start
    etc!

  2. Ipvanish is een prima vpn dienst waarmee ik zonder problemen het internet op kan. Waar ik me wel over verbaas waarom deze dienst niet wordt meegenomen in de diverse onderzoeken naar vpndiensten. Worden andere diensten uit commercieel oogpunt voorgetrokken?

    • IPVanish is inderdaad een prima dienst qua gebruiksgemak, snelheid, etc. Helaas is deze dienst een tijd geleden ook negatief in het nieuws gekomen vanwege het bijhouden van logs, ook al gaven ze aan dat niet te doen. We hebben er toen voor gekozen IPVanish fors in punten te verminderen op het gebied van veiligheid, maar wellicht dat IPVanish wel weer een hogere score zal krijgen wanneer we de dienst nogmaals reviewen.

Een reactie plaatsen