Intel kantoor

Intel wil nog in januari alle patches uitbrengen voor processorlekken

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 54 seconden

Intel wil deze maand alle software-updates uitbrengen die nodig zijn om de lekken Meltdown en Spectre te dichten. De lekken maken het mogelijk voor hackers om gevoelige informatie te stelen. 90% van de processors die de laatste vijf jaar gemaakt zijn, krijgen nog deze week een update. De rest krijgt dat later in januari. Het lek is pas gedicht als gebruikers de updates ook daadwerkelijk installeren.

Computerprestaties

CEO van Intel Brian Krzanich presenteerde de plannen tijdens een persconferentie op gadgetbeurs CES. Hij zei ook dat de effectiviteit van de patches erg afhankelijk gaat zijn van welke invloed ze gaan hebben op de computerprestaties. Eerder bleken er namelijk veel klachten te zijn dat de updates om Spectre en Meltdown te dichten computers langzamer maakte.

Krzanich benadrukte ook nogmaals dat niks erop wijst dat de lekken misbruikt zijn door hackers.

Patches

Verschillende bedrijven, zoals Apple, brachten de afgelopen dagen updates uit voor hun systemen. Bij Microsoft meldden een aantal gebruikers van oudere AMD-processors dat hun computer na de update niet meer wilde opstarten. De updates naar deze systemen zijn nu op pauze gezet door Microsoft.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past