Intel dashboard toont info over cyberdreigingen - VPNgids.nl

Intel dashboard toont info over cyberdreigingen

Intel Threat Landscape DashboardIntel komt met iets nieuws: het Threat Landscape Dashboard. Chipgigant  Intel lanceerde onlangs dit dashboard om online veiligheid van gebruikers te verbeteren. Op het dashboard treffen gebruikers informatie aan over actuele cyberdreigingen. Er wordt onder andere weergegeven welke ransomware-families er op dit moment actief zijn, welke campagnes van cyberspionnen bekend zijn en informatie over actief aangevallen beveiligingslekken.

Huidige stand van zaken op Threat Landscape Dashboard

Op dit moment toont het Threat Landscape Dashboard dat aanvallers zich veelal richten op Flash Player, Microsoft Edge, Adobe Creative Cloud Desktop, Internet Explorer en Silverlight. In alle gevallen gaat het daarbij om beveiligingslekken die vorig jaar al werden ontdekt en die inmiddels gepatcht zijn.

Actieve ransomware en Cyberspionage

Met betrekking tot ransomware geeft het dashboard aan dat vooral Cerber- en Locky-ransomware actief zijn. De grootste dreiging op het gebied van cyberspionage is volgens Intel afkomstig van ‘Grizzly Steppe’. Grizzly Steppe is van een groep die ook wel ProjectSauron genoemd wordt. Deze groep was vorig jaar augustus in het nieuws omdat de hackers volgens de Amerikaanse autoriteiten onderdeel van de Russische inlichtingendiensten zijn.

Dashboard nog volop in ontwikkeling

Intel gaat het Threat Landscape Dashboard in de toekomst verder uitbreiden met gedetailleerde omschrijvingen en contextuele data.

Over Kim Moreau

Kim Moreau is na haar studie journalistiek als blogger op verschillende platformen aan de slag gegaan. Momenteel richt zij zich met name op technologie. Voor VPNgids houdt zij met name online privacy en security gerelateerd nieuws bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief 
Schrijf je in en maak kans op gratis VPN abonnementen 

Privacy, security en VPN nieuws

Geen SPAM! Wij delen je email adres met niemand, en sturen niet meer dan 1 email per week

Bedankt voor je inschrijving!

Bevestig je inschrijving via de email in je mailbox
(let op je spammap)