HBO Logo op gebouw

HBO biedt hackers 250.000 dollar om tijd te rekken

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 2 seconden

Hackers hebben afleveringen en scripts van tv-series van de betaalzender HBO gestolen. Dit deden ze waarschijnlijk door het e-mailaccount van een directeur te hacken. HBO heeft de afpersers nu 250.000 dollar aangeboden om aan de ene kant goede wil te tonen en aan de andere kant tijd te rekken, zodat het totale losgeld verzameld kan worden. Het totale losgeld zou zo’n twaalf tot vijftien miljoen dollar in bitcoin zijn.

Screenshot van een e-mail

Het blad The Hollywood Reporter kreeg door de hackers een screenshot toegestuurd. Op de screenshot is een e-mail te zien van HBO, waarin staat dat ze 250.000 dollar in bitcoin aanbieden met de vraag of de deadline voor het betalen van het losgeld met een week uitgesteld kan worden. Het zou dus kunnen dat HBO ingaat op het verzoek van de hackers om het losgeld van meerdere miljoenen dollars te betalen aan de hackers, maar HBO geeft geen commentaar.

Bounty-programma

In de e-mail, die verstuurd werd op 27 juli, zou HBO ook zeggen de hackers te willen betalen via het ‘bounty-programma’ van de zender. Dit programma beloond goedwillende hackers die beveiligingslekken melden. Het blad Variety meldt weer dat HBO de 250.000 dollar zou willen betalen om te voorkomen dat er een lek ontstond zoals bij Sony of Netflix.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past