HBO Logo

Hackers hebben wachtwoorden van socialemedia-accounts van HBO in bezit

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 57 seconden

De lekken na de cyberaanval van eind juli op betaalzender HBO zijn nog niet ten einde. Bij de aanval werd 1,5 TB aan gegevens gestolen. Mashable, een internationale nieuwswebsite, meldt nu dat de hackers ook wachtwoorden van socialemedia-accounts in bezit hebben. Deze informatie werd hen toegestuurd door de hackers.

Alle wachtwoorden

Volgens Mashable lijken de wachtwoorden van bijna alle accounts die HBO bezit erbij te zitten. Het gaat om Twitter-, Instagram- en Giphy-accounts. Mashable gaat er vanuit dat de wachtwoorden echt zijn, hoewel ze niet hebben geprobeerd om in te loggen. Dat baseren ze op de eerdere accuraatheid van de informatie van de hackers en omdat er al Twitteraccounts overgenomen werden en Giphy-pagina’s van HBO gevandaliseerd en offline gehaald zijn.

Bestanden naar journalisten gestuurd

Eerder deze week stuurden de hackers gelekte bestanden naar journalisten, onder andere journalisten van Mashable. Dit betrof vooral bestanden omtrent de serie Game of Thrones. De hackers waarschuwen ook dat ze aflevering 6 en 7 van het zevende seizoen van Game of Thrones vroegtijdig online zullen gaan zetten. Eerder werden ook al twee afleveringen van Game of Thrones gelekt, maar dit bleek niks met de hack te maken te hebben.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past