Home - Nieuws (VPN en privacy) - Hackers stelen vermoedelijk 50 miljoen euro aan bitcoins

Hackers stelen vermoedelijk 50 miljoen euro aan bitcoins

Bitcoin hackBij een aanval op de website NiceHash is mogelijk een portemonnee met 50 miljoen euro aan bitcoins gestolen. NiceHash is een marktplaats voor virtuele valuta, zoals bitcoin. Terwijl de website voor 24 uur stilgelegd is wordt er intern onderzoek gedaan. Er is nog niet naar buiten gebracht hoe groot de schade precies is.

Gemeld bij de autoriteiten

NiceHash onderzoekt nog hoe de hackers konden binnendringen. Voor de zekerheid roept de marktplaats gebruikers op om hun wachtwoord te veranderen. CoinDesk meldt dat er een transactie heeft plaatsgevonden met een wallet die 4736,42 bitcoin bevatte, wat omgerekend ruim 50 miljoen euro bedraagt. NiceHash heeft dit nog niet bevestigd. Ze melden wel dat ze samenwerken met de autoriteiten en dat de politie ingeschakeld is.

Criminaliteit en bitcoin

De waarde van de bitcoin is de afgelopen weken de pan uitgerezen. Een aantal weken geleden tikte de munt nog de 10.000 euro aan, maar inmiddels staat de waarde al op zo’n 14.000 euro. De hoge waarde maakt de munt interessant voor hackers die proberen wallets te kraken. Ook wordt de bitcoin steeds vaker geassocieerd met internetcriminaliteit vanwege de mogelijkheid om anoniem transacties te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *