Vrouw met Creeper masker bij game-beurs

Hackers opgepakt die bommeldingen deden op naam van Minecraft-server

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2019
Leestijd: 0 minuut, 59 seconden

Een Britse en een Amerikaanse hacker zitten vast voor het bedreigen van honderden scholen in Amerika en Engeland. Ze dreigden met bomaanslagen op naam van de Minecraft-server VeltPvP. De Britse tiener George Duke-Cohan zit al sinds vorig jaar september vast. De Amerikaanse 20-jarige Timothy Dalton Vaughn werd begin februari opgepakt door de FBI. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen in de Amerikaanse staat Californië.

Apophis squad

De twee hackers zouden onderdeel zijn van de hackersgroep Apophis squad, die ook verantwoordelijk claimde te zijn voor meerdere DDoS-aanvallen op websites. Er zouden nog meer leden zijn, waarvan sommige al bekend zijn bij de politie en andere nog niet. Met hun aanvallen wilden ze de websites platleggen. Dat was ook het doel met de bommeldingen; om de Minecraft-server VeltPvP plat te leggen.

VeltPvP

Vaughn en Duke-Cohan verstuurden bedreigingen met een e-mailadres dat leek alsof het van VeltPvP was. In hun mails vroegen ze om 5000 dollar te storten op naam van de server. Ze deden zich in mails ook voor als de burgemeester van Londen en als twee bedrijven die serverruimte aanbieden voor Minecraft-servers. In totaal werden zo’n tweeduizend scholen en ook het vliegveld van Los Angeles getroffen door de bommeldingen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past