Home - Nieuws (VPN en privacy) - Hackers eisen losgeld van betaalzender HBO

Hackers eisen losgeld van betaalzender HBO

Hackers eisen losgeld van HBOOnlangs werd betaalzender HBO gehackt door een groep die nu een grote verzameling aan e-mails van een directeur in handen heeft. Maandag stuurden de hackers een link naar het materiaal aan het entertainmentblad The Hollywood Reporter. Het blad zette de inhoud niet online en noemde ook geen namen van de getroffen medewerker.

Game of Thrones

Wel is duidelijk dat de mails vertrouwelijke informatie bevatten over de serie Game of Thrones. Eerder lekte al een script uit van een nieuwe aflevering en dat is afgelopen maandag ook weer gebeurd. Het schijnt dat de hackers ongeveer 1,5 Terabyte aan voornamelijk videomateriaal in bezit hebben. Nieuwe afleveringen van verschillende series werden vroegtijdig aangeboden via filesharingdiensten.

De zender gaat er niet vanuit dat de criminelen toegang hadden tot het volledige e-mailsysteem, maar dat het er meer op lijkt dat het wachtwoord van een individuele medewerker gestolen is.

Losgeld

De hackers hebben geëist dat ze binnen drie dagen de helft van hun jaarsalaris in bitcoin als losgeld ontvangen van HBO. Het zou gaan om enkele miljoenen euro’s. Doet HBO dat niet dan dreigt de groep met het online zetten van volledige series en gevoelige informatie. De groep maakte dit duidelijk in een video aan de CEO van de zender.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *